Waarom kan ik geen prijzen zien?

Om de prijzen te kunnen zien en bestellingen te plaatsen, heeft u een account nodig.

Groothandelklant worden

Home

Home

Blog categorie

Blog categorie

Werken met de energie van engelen

Werken met de energie van engelen

Zo rond de kerstmis staan bij ons de engelen weer volop onder de aandacht. Volgens de bijbel verschenen er engelen aan de hemel die aan de herders in het veld vertelden over de geboorte van Christus. Engelen staan darnaast ook al eeuwenlang bekend als een symbool van liefde, vrede en verzoening. Niet voor niets dus een populair cadeau tijdens de feestdagen.

Engelen zijn voor velen sterk verbonden aan religie, maar engelen zijn zoveel meer dan dat. Zo kan de energie van engelen en engelenstenen je een veilig, vredig en liefdevoel gevoel geven. Het is dan ook niet voor niets dat veel therapeuten de energie van engelen ook gebruiken tijdens healings.

In deze blog vertel ik je meer over wat er met Engelenenergie bedoeld wordt en waarom dit een hele fijne energie is om mee in contact te komen en mee te werken. Ik nodig je uit om op onderzoek uit te gaan en te gaan ervaren wat deze energie voor je kan doen.

Wat is engelenenergie?

Door de eeuwen heen worden engelen gezien als bundels van liefdevolle energie die de brug vormen tussen het aardse en het universum. Er bestaan beschrijvingen van deze energie vanuit teksten vanuit de Koran, Bijbel, oud Joodse teksten, Kabbala en nog veel meer. Maar ook in oude geschriften van ver voor onze jaartelling (uit onder andere Perzië, India en Egypte) zijn teksten gevonden over gevleugelde boodschappers van de Goden.

Wat hier zo bijzonder aan is, is dat de omschrijving van deze energie vrijwel in alle teksten (religieus of niet) gelijk of sterk vergelijkbaar is. Engelenenergie wordt namelijk overal omschreven als een pure, heldere en liefdevolle energie. Wij mensen willen graag het een en ander verklaren (voor zover mogelijk), dus de vleugels kunnen heel goed zijn voorgekomen uit het idee dat uitstralende energie voor sommigen wel iets weg heeft van een vleugel vorm. Hebben ze daadwerkelijk vleugels? Geen idee. Iedereen neemt deze energie weer op een andere manier waar. Soms zien mensen echt een concentratie van energie die een waarneembare vorm heeft, sommigen voelen het diep van binnen als emoties (liefde, dankbaarheid, veiligheid, rust en kalmte) en weer anderen ervaren juist een verschuiving in de fysieke waarneming: zoals bijvoorbeeld een warme of koude bries.

 

Hoe kunnen engelen ons helpen?

Engelen zijn dus geconcentreerde bundels van pure, heldere en liefdevolle energie. Ze kunnen ons de weg wijzen of steun bieden. Het enige dat Engelen van jou nodig hebben is dat je gefocust bent op deze lichtenergie en let op de kleine signalen en boodschappen die ze afgeven om jou te helpen op jouw pad.

Je kunt Engelen ook om hulp vragen. Belangrijk om te weten, is dat de Engelen niet jouw problemen voor je gaan oplossen. Dat kunnen ze ook helemaal niet, want ze hebben immers geen fysieke vorm. Hoe jij jouw hulpvraag formuleert is dan ook belangrijk. Een voorbeeld: stel je hebt veel moeite om jouw energie goed te verdelen gedurende de week. Je bent daardoor gauw moe en je krijgt daardoor jouw huishouden niet op orde. Wat je dus niet moet vragen is het volgende: "kun je me helpen met stofzuigen en de was doen" of "wil je mij alsjeblieft de energie geven die ik zo hard nodig heb". Wél kun je bijvoorbeeld vragen: "wil je mij helpen met het vinden van een weg in de drukte?" of "wil je mij helpen op mijn pad naar rust en balans in mijn leven?". Hiermee houd je de vraag open en krijg je een eerlijk antwoord.

Hoe krijg je dit antwoord? Dat kan op verschillende manieren zijn. Wellicht krijg je een heldere droom, of komt er een cijfer of getal op jouw pad die je ineens constant lijkt te zien (dit worden ook wel eens engelengetallen genoemd). Ook kan een bepaald dier op jouw pad komen en je nét even wat intenser aan lijkt te kijken of op een andere manier contact lijkt te maken (nee, daarmee bedoelen we niet die ontzettende knuffel van een hond of kat van de buren...). Of er komt ineens een bepaald liedje of tekst in hun hoofd, dat lijkt vaak uit het niets te komen maar kan jou net dat stukje inzicht of troost bieden wat je op dat moment nodig hebt.

 

Hoe maak je contact met engelen?

Engelen zijn er voor iedereen. En contact maken met deze Engelenenergie is in theorie super simpel. Je hebt innerlijke rust nodig, een sterke focus en een duidelijk geformuleerde vraag. Klinkt makkelijker dan het is! Vele mensen die contact zoeken met de Engelen maken daarom gebruik van hulpmiddelen zoals kristallen om zo verbinding te kunnen maken met deze energie. Dit kunnen kristallen zijn die geslepen zijn in de vorm van een Engel of zogenaamde Engelenkristallen.

Sommigen hebben een visuele prikkel nodig om een voorstelling te kunnen maken van de energie, zoals een geslepen Engel (van kristal). Een andere mogelijkheid om verbinding te maken met de Engelenenergie zijn Engelenkristallen. Dit zijn verschillende soorten kristallen die er om bekend staan een hele hoge trillingsfrequentie te hebben, welke in contact staat met dezelfde frequentie als de Engelenenergie.

De bekendste Engelenkristallen zijn Seleniet, Celestien, Anhydriet, Angeliet en Angel Aura. Er zijn er uiteraard nog meer, maar dit zijn de meest bekende ?. Door de hoge trillingsfrequentie van deze kristallen, kunnen ze je bij het mediteren helpen om gemakkelijker in contact te komen met het rijk van de Engelen en daarmee de Engelenenergie. Je kunt één van deze kristallen bijvoorbeeld in jouw hand houden tijdens het mediteren en je focussen op de hulpvraag die je hebt. Je kunt hem ook op een altaar leggen op een manier die jij prettig vindt. Zo kun je ook jouw hulpvraag opschrijven (doe dit wel heel bewust en vanuit liefde en licht) en deze onder het kristal plaatsen.

Wat jouw manier ook is, doe vooral wat goed voelt voor jou! Misschien draag je liever één van deze kristallen bij je als sieraad of zaksteen. Of slaap jij juist fantastisch met één van deze kristallen op jouw nachtkastje omdat je daarmee het gevoel krijgt van warme en beschermende vleugels om jou heen. Iedereen is uniek, dus luister hierin vooral naar waar jij te tot aangetrokken voelt.

Naast de engelengetallen kun je ook werken met een prachtige geslepen Engel van een totaal andere steensoort. Zo kun je bijvoorbeeld de Engelenenergie combineren met de beschermende energie van Labradoriet, of de liefdevolle energie van Roze Kwarts. Deze Engelen zijn ook perfect om iemand anders cadeau te geven!

 Verschillende engelen

Er zijn ontelbaar veel verschillende Engelen. De bekendste zijn de Aartsengelen, waarbij Michaël, Gabriël en Raphaël de Aartsengelen zijn waar het meeste mee wordt gewerkt. Elke Engel (bundel van pure, heldere en liefdevolle energie) heeft weer zijn eigen "specialisatie" op energetisch vlak. Zo heeft Michaël een beschermende energie en kan hij helpen om ongezonde verbindingen te verbreken. Gabriël is de Engel van kracht en vuur, waardoor hij doorgans kracht geeft als je daarom vraagt. Raphaël is de Engel van healing, waardoor Raphaël je juist weer helpt om te helen op emotioneel, energetisch, mentaal of lichamelijk vlak.

Moet je dan heel specifiek weten welke Engel je aanspreekt met jouw specifieke hulpvraag? Nee hoor ?. Ten eerste is het niet zo dat een Engel alleen kan helpen op één specifiek vlak. Elke Engel heeft dan wel een eigen "specialisatie", maar dat betekent niet dat zij je niet op andere vlakken kunnen helpen. Net als wij mensen eigenlijk! Ten tweede kun je intunen op de algehele Engelenenergie. Als je contact maakt met de Engelenenergie en jouw vraag uitzet, zal als vanzelf de Engel aansluiten die jou hier het beste bij kan helpen op dat moment. Je hoeft dus geen namen uit jouw hoofd te leren of specifiek bepaalde Engelen aan te spreken. Immers: de namen die wij de Engelen hebben gegeven zijn voortgekomen uit onze eigen interpretatie hiervan. Doordat het bronnen van energie zijn en géén fysieke vorm hebben, hebben ze technisch gezien ook geen vastgestelde naam. Het is voor ons een manier om onderscheid te maken tussen de verschillende energieën en gemakkelijker contact te maken. Zo is de Engelenenergie ook niet overwegend mannelijk of vrouwelijk. Doordat ze perfect in balans zijn wat betreft mannelijke en vrouwelijke energie, oftewel yin en yang, zijn ze eerder energetisch androgyn. Soms wordt aan specifieke Engelen wel meer een vrouwelijke of mannelijke energie toegeschreven, maar dit is als je er over nadenkt eigenlijk niet mogelijk. Puur interpretatie dus (wat overigens ook helemaal oké is, maar ik houd het graag wat in het midden ?).

Engelenenergie: geen exacte wetenschap

Aangezien Engelenenergie door iedereen anders ervaren wordt, is het geen exacte wetenschap. Misschien ervaar jij deze energie wel totaal anders dan ik dat doe en is mijn hele verhaal abracadabra voor je. Misschien heb je nu eindelijk antwoord gekregen op vragen die je had naar aanleidingen van ervaringen die je gehad hebt. Alles is helemaal oké, zolang je maar luistert naar jouw eigen gevoel hierin. En misschien voel je er juist helemaal niks bij en heb je echt geen idee waar ik het over heb. Ook helemaal oké! Ik hoop in elk geval dat ik een beetje opheldering heb kunnen geven over dit onderwerp en dat ik op zijn minst jouw nieuwsgierigheid gewekt heb. Uiteindelijk krijgt iedereen ook de hulp van de Engelen zoals die passend is op dat moment voor die persoon. Hierdoor is deze heerlijke pure, heldere en liefdevolle energie universeel voor iedereen toegankelijk die dit nodig heeft of daarom vraagt. Zolang je er maar voor open staat om deze te ontvangen op de manier waarop deze aangeboden wordt ?.

Heel veel liefs, 

Team Varada

https://www.rubenrobijn.nl/blog/ruben-robijn-nieuws/werken-met-de-energie-van-engelen

Reacties

Laat een reactie achter