Waarom kan ik geen prijzen zien?

Om de prijzen te kunnen zien en bestellingen te plaatsen, heeft u een account nodig.

Groothandelklant worden

Home

Home

Blog categorie

Blog categorie

Chakra's: Wat zijn het eigenlijk?

Een korte uitleg over Chakra's 

Wat zijn Chakra's?

Laten we beginnen bij het begin. Chakra’s zijn eigenlijk poeltjes van stromende energie in je lijf. Klinkt allemaal heel abstract, maar zie het als verschillende poeltjes die allemaal met elkaar in verbinding staan door een traag kabbelend beekje die van poel naar poel stroomt. Er zijn meerdere chakra’s, maar de meest bekende zijn de zeven “basis” chakra’s. Ik zal in elk geval deze chakra’s behandelen in de blogs en heel misschien ook een tipje van de sluier lichten over de andere (kleinere) chakra’s. Zolang de poeltjes allemaal in balans zijn, kan het kabbelende beekje stromen van het ene poeltje naar het andere poeltje, waardoor elk chakra van evenveel energie wordt voorzien. Zo worden alle chakra’s voorzien van evenveel energie.

Chakra's in balans

Het uitgangspunt voor een energiek en gebalanceerd leven, is dat alle chakra’s in balans zijn. Jammer genoeg werkt het in de praktijk vaak niet zo. We leven in een zeer snel en sterk veranderende wereld. Drukte, stress en overprikkeling zijn de orde van de dag. De natuur heeft grotendeels plaats moeten maken voor beeldschermen. De (westerse) mens is het gevoel met moeder aarde grotendeels kwijt en dit resulteert in verschillende problemen. Burn-outs en depressies komen vaker voor dan ooit, zelfs bij tieners en soms zelfs kinderen! We komen minder buiten en zijn vooral alleen maar bezig. We moeten van alles, maar van daadwerkelijk leven komt het bijna niet. Ook verslavingen (alcohol, cafeïne, suiker, eten, gamen, stimulerende middelen, verzameldrang… Moet ik nog even doorgaan?) zijn een duidelijk symptoom van het uitbalans zijn van de chakra’s. Linksom of rechtsom probeer je een bepaald gevoel te onderdrukken of te compenseren. De uiteindelijke reden voor de verslaving is voor iedereen natuurlijk anders, maar ik geloof dat iedereen het er over eens is dat het in de meeste gevallen een symptoom is van een dieperliggend probleem.

Dalai Lama

Een mooi voorbeeld is toen de Dalai Lama de vraag gesteld werd wat hem het meest verbaasde over de mensheid. Hij zei (vertaald):

“De mens. De mens offert zijn gezondheid op om geld te verdienen. Vervolgens geeft de mens het geld uit om aan zijn gezondheid te werken. Daarnaast is de mens zo bang over zijn toekomst, dat hij vergeet in het heden te leven. Het gevolg is dat de mens niet leeft in zowel het heden als de toekomst. De mens leeft alsof hij nooit komt te sterven en sterft vervolgens zonder echt geleefd te hebben”.

Stromen

Voor veel mensen heel herkenbaar, maar toch wordt er zo weinig mee gedaan. En dat terwijl voor je zelf zorgen echt niet moeilijk hoeft te zijn en zeker niet zoveel tijd (en geld) hoeft te kosten! Even terugkomen op de poeltjes die ik eerder beschreef. Je kunt je voorstellen dat als er een poeltje uit balans of geblokkeerd is, het kabbelende beekje óf te snel doorstroomd naar het volgende chakra óf juist (bijna) geen energie laat doorstromen naar het volgende chakra. Dit heeft vervolgens dus ook weer effect op de daaropvolgende chakra’s. Het is dus belangrijk dat je de chakra’s één voor één weer in balans brengt, te beginnen bij het eerste chakra. Vervolgens ga je door naar het tweede chakra, het derde chakra et cetera. Klinkt allemaal heel moeilijk, maar het valt echt reuze mee. Beloofd!

Reacties

Laat een reactie achter